Toewijzing

Toewijzingsprocedure van de woningen en appartementen

Het toewijzen van de woningen vindt plaats via een transparante procedure. Ontwikkelaar Timpaan is lid van de branchevereniging NEPROM en daarom verplicht bij de verkoop een transparante toewijzingsprocedure te hanteren. Dat betekent dat de ontwikkelaar vooraf aan moeten geven hoe de toewijzing in zijn werk gaat en welke criteria er gelden.

1. Om te beginnen kijken we naar welk(e) bouwnummer(s) je hebt ingevuld bij jouw inschrijving. Het digitale toewijzingssysteem wijst in eerste instantie toe aan het bouwnummer van jouw hoogste voorkeur. Het voordeel is dat jij dan de woning of appartement toegewezen krijgt waar jij jezelf het liefste ziet wonen. Tevens bespaart het de ontwikkelaar tijd en moeite wanneer hij het huis direct kan toewijzen aan de meest waarschijnlijke optant. Toewijzing op basis van eerste voorkeur biedt hierop de meeste kans.

2. Daarbij geven we extra punten wanneer je een van de volgende zaken hebt gedaan:

  • het opslaan van jouw bouwnummer-voorkeuren tijdens de pre-sale fase (10 punten) (NB: de pre-sale van fase 2 is afgerond).
  • het uploaden van een financieringsverklaring bij jouw inschrijving (25 punten)
  • met een financiële check geef je jezelf én ons de zekerheid dat je de woning kunt betalen, door een lening bij de bank en/of (deels) via eigen middelen. De verklaring moet door een erkend financieel adviseur zijn opgesteld. Bekijk hier een voorbeeldbrief.

Door de inschrijvers die al in de pre-sale fase hun voorkeur hebben opgeslagen voorrang te geven op mensen die dat niet hebben gedaan, belonen we mensen die al langer betrokken zijn bij het project en dus meer kans maken op een woning of appartement.

Toewijzing in het kort:

Via toewijzing door een computersysteem (matchmaker) worden de woningen toegewezen. De matchmaker kijkt (op deze volgorde) naar de criteria:

  • Welk bouwnummer heeft jouw eerste voorkeur? Ben je de enige dan krijg je automatisch de woning toegewezen.
  • Heb je tijdens de pre-sale al jouw bouwnummer-voorkeuren in jouw account opgeslagen? Hiervoor krijg je 10 bonuspunten bij de toewijzing.
  • Of je een financiële check door een erkende adviseur hebt laten uitvoeren waaruit blijkt dat je de woning of het appartement kunt betalen. Hiervoor krijg je 25 bonuspunten bij de toewijzing.

Heb je vragen over deze toewijzingsprocedure? Neem contact op met de makelaar.