Je woning financieren? Zo doe je dat

Heb je een woning in De Heemtuinen op het oog? Dan wil je natuurlijk weten wat je financiële mogelijkheden zijn. Dat vraagt om een eerlijk en degelijk advies en een persoonlijke begeleiding. Maak vooraf dan ook zeker een afspraak met één van onze financiële partners. Zij kennen het project door en door en vertellen je graag meer over de vele aantrekkelijke hypotheekmogelijkheden. Je krijgt bij de toewijzing voor de woningen en appartementen in De Heemtuinen 25 extra punten als je een geldige financieringsverklaring hebt geupload. Lees hier meer op de toewijzing.

Een passende hypotheek

Voordat je besluit om ’JA’ te zeggen tegen een (nieuwbouw)woning, is het aan te raden om bij één van de financieel adviseurs van De Heemtuinen langs te gaan. Zij kennen het project en doen zaken met alle belangrijke geldverstrekkers van Nederland. In hun advies stemmen ze jouw wensen af op je mogelijkheden en helpen ze je graag bij het maken van de juiste keuze. Dat helpt jou dan weer bij je zoektocht naar een Heemtuinen-woning die bij je past.

Starterslening

Daarnaast zijn er mogelijkheden voor een zogeheten starterslening. De bank ziet dit ook als “eigen geld”. Elke gemeente stelt dit afzonderlijk van elkaar op. Als jij in jouw gemeente in aanmerking komt voor de starterslening biedt dit financieel voordeel voor je hypotheek. Check de website www.svn.nl/starterslening als je benieuwd bent wat jouw gemeente doet.

Ga naar de erkend adviseur

Weten of de woning van jouw voorkeur binnen de financiële mogelijkheden ligt? Maak dan een afspraak voor een vrijblijvend financieel advies bij de Rabobank of Fundament Advies. Na afloop krijg je een financieringsverklaring of een haalbaarheidscertificaat waarmee je kunt aantonen dat de woning van je voorkeur binnen jouw financiële mogelijkheden past. Het document kun je vervolgens uploaden bij je inschrijving voor een woning, als de verkoop is gestart. Het is niet verplicht om de check bij onze samenwerkende partners te doen, maar wel makkelijk en snel. Een financieringsverklaring dient te allen tijde door een erkend financieel adviseur gedaan te worden.
 

Download hier een voorbeeld financiële verklaring

Duurzame hypotheek met rentekorting

Een duurzame hypotheek wordt steeds populairder. Zo’n ‘groene hypotheek’ is een hypotheek waarbij je rentekorting krijgt als je woning een hoger energielabel heeft. Zo stimuleert de hypotheekaanbieder je om een energiezuinige woning te kopen of om je woning energiezuiniger te maken. Omdat de woningen in De Heemtuinen voldoen aan zeer strenge duurzaamheidseisen, kun je bij het afsluiten van je hypotheek rekenen op een aantrekkelijke korting op je hypotheekrente.

We helpen je graag verder

Heb je interesse hebt in een woning in De Heemtuinen, neem dan contact op voor een vrijblijvend adviesgesprek.
De teams van de Rabobank en Fundament Advies helpen je graag verder. Benieuwd wat je kunt verwachten van een financiële check?
Download hier een voorbeeld.

Rabobank

Tel: 0621657479

Maak een afspraak

Fundament Advies

Tel: 010 - 460 89 00

Maak een afspraak