Duurzaam wonen voor iedereen in De Heemtuinen

De Heemtuinen wordt een wijk voor iedereen. Jong en oud, gezinnen, stellen, alleenstaanden en senioren. Er komen ca. 175 woningen, zowel grondgebonden als appartementen. In totaal komen er drie bouwblokken die mooi opgaan in de groene centrale vallei van De Heemtuinen. Overal waar je kijkt zie en ervaar je de natuur.

De groene vallei

De Heemtuinen is de verbinding tussen het centrum en de centrale groenzone van Vlaardingen. Daar sluiten we optimaal op aan met de groene centrale vallei in het plan. In de vallei spelen kinderen en laten mensen hun hond uit. Bomen, gras en water zorgen voor een heerlijke groene oase waar de bewoners van De Heemtuinen, maar ook uit de omliggende wijken graag komen. Het is zo’n plek waar mens en dier zorgeloos met elkaar samenleven en die zorgt voor samenhang in de wijk.

Architectuur en woningtypes

In de Heemtuinen kun je straks kiezen voor drie verschillende types woningen; geschakelde grondgebonden woningen met een eigen tuin en een royaal terras, galerijappartementen met een groot woningbreed balkon op het zuiden én grote appartementen midden in de groene oase van het project. Er is gekozen voor lichte, positieve en toekomstgerichte architectuur. Een beeldtaal gebaseerd op natuurlijke materialen, openheid en een mooie relatie van wonen met de omgeving.

Duurzaam innovatief

Centraal in alle plannen staat de wens om een groene, duurzame en innovatieve wijk te ontwikkelen waar iedereen zich thuis voelt. De woningen zelf worden circulair, modulair, CO2-neutraal, Nul-Op-de-Meter en klimaatadaptief. Maar ook als het gaat om de buitenruimte, parkeren en mobiliteit, watermanagement, biodiversiteit en schone energie loopt De Heemtuinen voorop. De Heemtuinen verbindt de mensen en het landschap, met een energiezuinige en schone toekomst.

Aanmelden