Duurzaam wonen voor iedereen in De Heemtuinen

De Heemtuinen wordt een wijk voor iedereen. Jong en oud, gezinnen, stellen, alleenstaanden en senioren. Er komen ca. 182 woningen, zowel grondgebonden als appartementen. In totaal komen er drie bouwblokken die mooi opgaan in de groene centrale vallei van De Heemtuinen. Overal waar je kijkt zie en ervaar je de natuur.

De groene vallei

De Heemtuinen is de verbinding tussen het centrum en de centrale groenzone van Vlaardingen. Daar sluiten we optimaal op aan met de groene centrale vallei in het plan. In de vallei spelen kinderen en laten mensen hun hond uit. Bomen, gras en water zorgen voor een heerlijke groene oase waar de bewoners van De Heemtuinen, maar ook uit de omliggende wijken graag komen. Het is zo’n plek waar mens en dier zorgeloos met elkaar samenleven en die zorgt voor samenhang in de wijk.

Architectuur en woningtypes

In de Heemtuinen kun je straks kiezen voor drie verschillende types woningen; geschakelde grondgebonden woningen met een eigen tuin en een royaal terras, galerijappartementen met een groot woningbreed balkon op het zuiden én grote appartementen midden in de groene oase van het project. Er is gekozen voor lichte, positieve en toekomstgerichte architectuur. Een beeldtaal gebaseerd op natuurlijke materialen, openheid en een mooie relatie van wonen met de omgeving.

Groen, duurzaam en innovatief

Centraal in alle plannen staat de wens om een groene, duurzame en innovatieve wijk te ontwikkelen waar iedereen zich thuis voelt. Waar het kan bouwen we circulair. Zo hergebruiken we de bouwmaterialen die na de sloop van de sporthal zijn vrijgekomen. De woningen zelf maken we zo energiezuinig mogelijk. Door ze goed te isoleren en gebruik te maken van warmtepompen en zonnepanelen. De woonomgeving wordt zo ingericht dat overtollig water wordt gebufferd en dat hittestress zoveel mogelijk wordt beperkt door een goede verhouding tussen bebouwing en groen.  Woningen en buitenruimte, parkeren en mobiliteit, watermanagement, biodiversiteit en schone energie… op al die gebieden wil De Heemtuinen graag een stapje verder gaan. Met als doel mensen te verbinden met het landschap en hen bewust te maken van hoe zij ook zelf kunnen bijdragen aan een energiezuinige en schone toekomst.

Aanmelden