Veelgestelde vragen

Hieronder vind je het overzicht van de veelgestelde vragen en de bijbehorende antwoorden. Klik op het balkje om het antwoord te zien.

Carlijn Bergshoeff is de omgevingsmanager voor locatie Heemtuinen. Heb je een vraag, bel haar op 06-19200675.

De eerste woningen en appartementen in dit project gaan naar verwachting na de zomer van 2023 in de verkoop. Als je bent aangemeld voor de nieuwsbrief word je op de hoogte gehouden.

Bekijk en lees meer over de locatie op deze pagina, of kijk op Google Maps.

De definitieve verkoopprijzen van de woningen en appartementen worden bij de start verkoop bekend gemaakt.

Er komen eengezinswoningen en appartementen. De exacte aantallen en verdeling en of het huur of alleen maar koop wordt, is op dit moment nog niet bekend. Hier zijn we achter de schermen nog druk mee bezig.

De start bouw is afhankelijk van de verkoop. Naar verwachting is dit in de eerste helft van 2024.

De bouwtijd van de woningen en appartementen zal naar verwachting één tot anderhalf jaar per fase in beslag nemen vanaf het start bouw moment.

De koopwoningen en appartementen zullen worden toegewezen op basis van de volgorde van de aangegeven voorkeuren. Bij meerdere gegadigden voor één woning of appartement vindt de toewijzing plaats op basis van een willekeurige match, waarbij de ingevulde informatie wordt meegewogen bij de toewijzing van de beste kandidaat. Indien er huurwoningen/appartementen komen, weten we op dit moment niet hoe deze toewijzing plaats gaat vinden. Waarschijnlijk gebeurt dit door de eventueel nog te selecteren woningcorporatie. Als de 1e voorkeurkeuze voor een woning of appartement al aan een andere gegadigde is toegewezen, kan een eventuele 2e keuze worden toegewezen, enz.

Bij nieuwbouwprojecten komt het regelmatig voor dat de financiering van de woning niet haalbaar blijkt te zijn. Dit is voor zowel de koper als de ontwikkelaar jammer. Om teleurstelling te voorkomen is het daarom belangrijk dat geïnteresseerden die zich inschrijven goed op de hoogte zijn van hun financiële mogelijkheden. Wanneer alle kopers de zekerheid hebben van een financieringsverklaring, is de kans groter dat het project sneller verkocht is en er gestart kan worden met de bouw!

We raden je daarom aan een financieringsverklaring te regelen en bieden je bij de definitieve inschrijving de mogelijkheid om deze te uploaden. Het is niet verplicht om de check te doen, maar wel makkelijk en snel. Een financiële check werkt ook positief mee in de weging bij toewijzing van een woning of appartement aan de beste kandidaat. Een financieringsverklaring dient ten alle tijden door een erkend financieel adviseur gedaan te worden. Op de verklaring moet in ieder geval staan wat je maximale leenbedrag is.

Op dit moment is dit nog niet bekend.

Op dit moment is dit nog niet bekend of er huurwoningen of huurappartementen komen. Wij raden je aan je aan te melden als belangstellende en dan word je op de hoogte gehouden.

Inschrijven voor een bouwnummer kan vanaf start verkoop, via het digitale inschrijfformulier. Bij start verkoop maken we bekend wat de inschrijfprocedure is.

Ja, de woningen en appartementen binnen project Heemtuinen worden allemaal gasloos opgeleverd en voorzien van een duurzame warmtepomp en zonnepanelen.

Ja, jouw woning wordt standaard voorzien van een badkamer en toiletruimte met sanitair en tegelwerk. Deze is tegen meerprijs uit te breiden met aanvullende wensen.

Nee, de woningen worden standaard zonder keuken opgeleverd. Wel hebben wij bij het project een geselecteerde keukenshowroom betrokken. Bij deze showroom kan je tegen een aanbiedingsprijs een projectkeuken uitkiezen. Zo krijg je een idee wat er mogelijk is en tegen welke kosten. Uiteraard kun je bij hen ook een keuken aanschaffen die geheel op jouw persoonlijke wensen is afgestemd.

Er zijn heel veel voordelen aan het kopen van een nieuwbouwappartement. We zetten er hier een paar voor je op een rijtje.

Er zijn om te beginnen geen onderhoudskosten bij nieuwbouw, want alles is net nieuw en gaat jaren mee. Je woning voldoet aan de hedendaagse eisen en wetten en is daardoor extra comfortabel. Dat betekent isolatie tegen hitte en kou, maar ook tegen geluid en er is een goede luchtkwaliteit. Dit zorgt er onder andere voor dat je energiezuinig en duurzaam woont.

Daarbij leg jij zelf de basis voor je nieuwe appartement of eengezinswoning. Je bedenkt welke keuken en badkamer je wilt. Alles wat jij nodig hebt om optimaal te kunnen leven en precies in jouw stijl. Daarbovenop komt ook nog eens dat jij de eerste bent die er woont! Alles is fris en nieuw: je wordt op geen enkele manier met een vorige bewoner geconfronteerd (want die is er niet).