Lage energie- en onderhoudskosten

In De Heemtuinen koop je een woning met het A++++ label. Zo wordt jouw woning gasloos opgeleverd en zorgen slimme oplossingen, zoals goede isolatie, zonnepanelen en een bodemwarmtepomp (warm in de winter en koel in de zomer) ervoor dat je energierekening een stuk lager is dan wanneer je een bestaande woning koopt. En niet onbelangrijk; door het gebruik van duurzame onderhoudsarme materialen heb je nauwelijks omkijken naar het onderhoud van je woning.

Klimaatbestendig voor nu en in de toekomst

In De Heemtuinen wordt ook je leefomgeving mee-ontworpen. Daarbij is er veel aandacht voor klimaatadaptatie. Een veranderend klimaat vraagt om slimme manieren om hittestress (lokale temperatuurtoename) te voorkomen en wateroverlast na stevige buien te beperken. Met als extra dat ook vogels en insecten alle ruimte krijgen om hun plek te vinden in de wijk. Zo wordt De Heemtuinen een groene, gezellige en gezonde wijk voor iedereen.

Een wijk voor nu en de toekomst

De Heemtuinen is ontworpen als een ruim opgezette woonwijk, die op natuurlijke wijze opgaat in de omgeving. Er is veel aandacht voor groen en de auto’s zijn te gast in de wijk waardoor kinderen lekker kunnen ravotten. En over auto’s gesproken: er zijn deelauto’s beschikbaar in het plan voor de bewoners. Juist dat maakt het plan zo doordacht, duurzaam en helemaal klaar voor de toekomst.