In de Heemtuinen komt alles samen

Vlaardingen krijgt een geweldige nieuwe plek om te wonen, te leven en te beleven: De Heemtuinen. Een ongekend groen, duurzaam en divers nieuwbouwplan, waar al het goede van het leven samenkomt. Samen met de buurt, de gemeente, de ontwikkelaar en de toekomstige bewoners creëren we een onderscheidende en innovatieve woon- én droomplek die uniek is. Een groene wijk voor mens en dier. Betaalbaar, comfortabel, gezellig en aansprekend. In De Heemtuinen komt alles samen. Voor iedereen!

SAMEN leven

Een groene leefomgeving in Vlaardingen

De Heemtuinen komt in de Westwijk in Vlaardingen. Een wijk met volop kansen. De structuur van de wijk, in de jaren 50 van de vorige eeuw ontworpen onder supervisie van de architect Willem van Tijen, biedt een sterke basis voor herstructurering. En dat is nodig om de Westwijk evenwichtig, aantrekkelijk en toekomstbestendig te maken. De Heemtuinen draagt daaraan bij met ca. 180 zeer energiezuinige woningen, in een mix van appartementen en grondgebonden eengezinswoningen. Met De Heemtuinen zorgen we voor een groene leefomgeving en meer samenhang in de wijk.

Maak kennis met de plannen

NATUURLIJK leven

Een heerlijke woonplek met alles in de buurt

Je vindt De Heemtuinen straks in de Westwijk in Vlaardingen. Aan de Frank van Borselenstraat, direct grenzend aan het Heempark. Een fantastische plek in het groen en vlak bij alle voorzieningen van het centrum. Binnen vijf minuten fiets je naar de supermarkt. Wil je verder weg, dan pak je de fiets en metro en sta je zo in hartje Rotterdam. Ook voor natuurliefhebbers is er van alles te beleven. Via de Krabbeplas fiets of ren je zo de polder in. En op hete zomerse dagen biedt het strandje een heerlijke verkoelingsplek.

Ontdek de omgeving

Duurzaam en innovatief

Wonen in de Heemtuin wordt duurzaam wonen in het groen. De woningen en appartementen komen te liggen in een groene vallei met bomen, struiken, grasvelden en waterpartijen. Het wordt een plek voor mens en dier waar je heerlijk kunt spelen, ontspannen en ontmoeten. In de wijk is aandacht voor circulair bouwen, een hittestressbestendige woonomgeving en tal van slimme oplossingen die het energiegebruik beperken en klimaatadaptie bevorderen. Op die manier ontwikkelen we een wijk die nu al helemaal klaar is voor een schone, leefbare en energiezuinige toekomst.

Dit mag je verwachten

Ontwikkelen met aandacht

De Heemtuinen is een eigentijds woonconcept van projectontwikkelaar Timpaan uit Hoofddorp. Wij onderscheiden ons door goed te luisteren naar waar jij echt behoefte aan hebt en investeren in betaalbare woonkwaliteit op plekken waar mensen graag wonen. Wij noemen dit ontwikkelen met aandacht, met respect voor de geschiedenis van de locatie en de woonwensen van de toekomstige bewoners. Timpaan heeft als doel hoogwaardig wonen voor iedereen mogelijk te maken. Ook in Vlaardingen.

De werkwijze van Timpaan
Aanmelden